Lessen

LET OP! OP HET MOMENT WORDEN ER GEEN GROEPSLESSEN GEGEVEN! WEL KUNT U TERECHT BIJ BODYSHAPE AMELAND VOOR PERSONAL TRAINING EN DUO TRAINING.

Get your body back on track

TRX suspension training  is ontstaan bij de Navy Seals. Deze training ontwikkelt kracht, balans, flexibiliteit en core stabiliteit tegelijkertijd. De TRX is een mobiel trainingsmiddel wat gebruik maakt van de zwaarte kracht en het lichaamsgewicht van de gebruiker om de oefeningen uit te voeren. Hoe zwaar de oefening wordt, bepaalt de gebruiker zelf door zijn/haar lichaamspositie aan te passen. Hierdoor voeg je meer of minder weerstand toe en heb je zelf de controle over hoe hoog je de lat legt. De TRX training is voor een zeer brede doelgroep geschikt. 

Kettlebell combiles is een training die gegeven wordt met kettlebells. Kettlebells zijn Russische trainingsgewichten waarvan de vorm lijkt op een kanonskogel met een greep. Trainen met de kettlebell is extra motiverend en geeft een compact en natuurlijk kracht gevoel. Door te trainen met deze vrije gewichten worden niet alleen geïsoleerde spieren, maar complexe spiergroepen in het hele lichaam optimaal gesterkt. Elke oefening is tevens een coördinatie opgave. Het doel van kettlebell training is het bereiken van functionele en explosieve kracht, het opbouwen van stabiliteit en de bloedsomloop- evenals de pezen en banden te sterken. Kettlebell is zowel voor mannen als vrouwen geschikt. Doordat de kettlebells er in verschillende gewichten zijn kan iedereen op zijn eigen niveau instromen. Het is een kettlebell combiles omdat je niet alleen met de kettlebells traint maar in combinatie met verschillende andere oefeningen, hierbij kunt u denken aan buikspieren maar bijvoorbeeld ook met de TRX of oefeningen met de halter of dumbells. 


Total Bodyshape is een groepsles waar zowel conditie verhogende- als spierversterkende oefeningen aan bod komen.

Deze les wordt gegeven in circuitvorm. Alle spiergroepen komen in de les aan bod tijdens de spierversterkende oefeningen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van dumbells, weerstandsbanden, barbells en losse gewichten. Het effect is sterkere spieren en een strakker lichaam, wie wil dat nou niet? De lessen zijn voor iedereen geschikt, alle leeftijden, sporters maar ook niet sporters, mannen en vrouwen.

Walking fit, een makkelijk te volgen groepsles op muziek, zonder sportattributen. Tussen de verschillende passen door blijf je het wandel ritme aanhouden. Het is een vorm van aerobics maar laagdrempelig, zonder moeilijke passen en choreografie. Deze groepsles is geschikt voor iedereen! Man, vrouw, jong en oud. Sonja Ridder geeft deze groepsles.

 

Klik op onderstaande knop om het rooster te bekijken.