Lessen

Get your body back on track

Kickboks-fit (tijdelijk niet op het rooster) is een groepsles waar men op een leuke manier op muziek leert om stoot- en traptechnieken van het kickboksen toe te passen op een kickbag (bokszak) maar ook samen met elkaar. Deze les is goed om je uithoudingsvermogen te verbeteren, lenigheid, balans en kracht. De uptempo muziek werkt extra opzwepend, gegarandeerd dat je voldaan en bezweet de les verlaat. Kickboks-fit is zowel voor mannen als vrouwen geschikt. Deze les staat voor zweten, voldaan, uitlaatklep (hoe heerlijk om je frustraties uit jezelf te slaan en trappen!) en vooral heel veel fun! Er is een Kickboks-fit les zowel voor volwassenen als voor de jeugd.

TRX suspension training  is ontstaan bij de Navy Seals. Deze training ontwikkelt kracht, balans, flexibiliteit en core stabiliteit tegelijkertijd. De TRX is een mobiel trainingsmiddel wat gebruik maakt van de zwaarte kracht en het lichaamsgewicht van de gebruiker om de oefeningen uit te voeren. Hoe zwaar de oefening wordt, bepaalt de gebruiker zelf door zijn/haar lichaamspositie aan te passen. Hierdoor voeg je meer of minder weerstand toe en heb je zelf de controle over hoe hoog je de lat legt. De TRX training is voor een zeer brede doelgroep geschikt. 

Kettlebell combiles is een training die gegeven wordt met kettlebells. Kettlebells zijn Russische trainingsgewichten waarvan de vorm lijkt op een kanonskogel met een greep. Trainen met de kettlebell is extra motiverend en geeft een compact en natuurlijk kracht gevoel. Tijdens de les wordt gebruik gemaakt van goede uptempo muziek dat opzwepend werkt. Door te trainen met deze vrije gewichten worden niet alleen geïsoleerde spieren, maar complexe spiergroepen in het hele lichaam optimaal gesterkt. Elke oefening is tevens een coördinatie opgave. Het doel van kettlebell training is het bereiken van functionele en explosieve kracht, het opbouwen van stabiliteit en de bloedsomloop- evenals de pezen en banden te sterken. Kettlebell is zowel voor mannen als vrouwen geschikt. Doordat de kettlebells er in verschillende gewichten zijn kan iedereen op zijn eigen niveau instromen. Het is een kettlebell combiles omdat je niet alleen met de kettlebells traint maar in combinatie met verschillende andere oefeningen, hierbij kunt u denken aan buikspieren maar bijvoorbeeld ook met de TRX of oefeningen met de halter of dumbells. 


Total Bodyshape is een groepsles waar zowel conditie verhogende- als spierversterkende oefeningen aan bod komen.

De groepslessen worden gegeven op muziek. Muziek nodigt uit tot bewegen en is een grote drijfkracht. Het zijn freestyle lessen, dit houdt in dat er veel variatie in de lessen zit.

De cardio oefeningen zijn hartslag verhogende oefeningen zonder choreografie, voor iedereen toegankelijk doordat er geen moeilijke pasjes aan te pas komen. Alle spiergroepen komen in een les aan bod tijdens de spierversterkende oefeningen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van dumbells, weerstandsbanden, barbells en losse gewichten. Het effect is sterkere spieren en een strakker lichaam, wie wil dat nou niet? De lessen zijn voor iedereen geschikt, alle leeftijden, sporters maar ook niet sporters, mannen en vrouwen.

Steps is een les waarbij gebruik wordt gemaakt van een step, het is een soort bankje waarop je verschillende choreografische stappen maakt. De ultieme vorm van cardio training. De hele les blijf je bewegen op opzwepende muziek. Deze workout is voornamelijk bedoeld voor uithoudingsvermogen en shapen van de bovenbenen en billen. De steples wordt gegeven door Sonja Ridder, zij heeft veel ervaring in het geven van stepslessen.

 

Walking fit, een makkelijk te volgen groepsles op muziek, zonder sportattributen. Tussen de verschillende passen door blijf je het wandel ritme aanhouden. Het is een vorm van aerobics maar laagdrempelig, zonder moeilijke passen en choreografie. Deze groepsles is geschikt voor iedereen! Man, vrouw, jong en oud. Sonja Ridder zal deze groepsles geven, zij geeft naast deze les al twee jaar stepslessen voor Bodyshape Ameland.

 

Klik op onderstaande knop om het rooster te bekijken.