Get your body back on track

TOTAL BODYSHAPE is een groepsles waar zowel conditie verhogende- als spierversterkende oefeningen aan bod komen.

De groepslessen worden gegeven op muziek. Muziek nodigt uit tot bewegen en is een grote drijfkracht. Het zijn freestyle lessen, dit houdt in dat er veel variatie in de lessen zit.

De cardio oefeningen zijn hartslag verhogende oefeningen zonder choreografie, voor iedereen toegankelijk doordat er geen moeilijke pasjes aan te pas komen. Alle spiergroepen komen in een les aan bod tijdens de spierversterkende oefeningen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van dumbells, weerstandsbanden, barbells en losse gewichten. Het effect is sterkere spieren en een strakker lichaam, wie wil dat nou niet? De lessen zijn voor iedereen geschikt, alle leeftijden, sporters maar ook niet sporters, mannen en vrouwen.

KETTLEBELL TRAINING (tijdelijk niet op het rooster) is een training die gegeven wordt met kettlebells. Kettlebells zijn Russische trainingsgewichten waarvan de vorm lijkt op een kanonskogel met een greep. Trainen met de kettlebell is extra motiverend en geeft een compact en natuurlijk kracht gevoel. Tijdens de les wordt gebruik gemaakt van goede uptempo muziek dat opzwepend werkt. Door te trainen met deze vrije gewichten worden niet alleen geïsoleerde spieren, maar complexe spiergroepen in het hele lichaam optimaal gesterkt. Elke oefening is tevens een coördinatie opgave. Het doel van kettlebell training is het bereiken van functionele en explosieve kracht, het opbouwen van stabiliteit en de bloedsomloop- evenals de pezen en banden te sterken. Kettlebell is zowel voor mannen als vrouwen geschikt. Doordat de kettlebells er in verschillende gewichten zijn kan iedereen op zijn eigen niveau instromen.


KICKBAG is een groepsles waar men op een leuke manier op muziek leert om stoot- en traptechnieken van het kickboksen toe te passen op een kickbag (bokszak). Deze les is goed om je uithoudingsvermogen te verbeteren, lenigheid, balans en kracht. De uptempo muziek werkt extra opzwepend, gegarandeerd dat je voldaan en bezweet de les verlaat. Kickbag is zowel voor mannen als vrouwen geschikt. Deze les staat voor zweten, voldaan, uitlaatklep (hoe heerlijk om je frustraties uit jezelf te slaan en trappen!) en vooral heel veel fun! Er is een Kickbag les zowel voor volwassenen als voor de jeugd, zie ons rooster.

TRX suspension training is ontstaan bij de Navy Seals. Deze training ontwikkeld kracht, balans, flexibiliteit en core stabiliteit tegelijkertijd. De TRX is een mobiel trainingsmiddel wat gebruik maakt van de zwaarte kracht en het lichaamsgewicht van de gebruiker om de oefeningen uit te voeren. Hoe zwaar de oefening wordt bepaalt de gebruiker zelf door zijn/haar lichaamspositie aan te passen. Hierdoor voegt u meer of minder weerstand toe en heeft u zelf de controle over hoe hoog u de lat legt. De TRX training is voor een zeer brede doelgroep geschikt. 

COMBI LES (tijdelijk niet op het rooster) Deze les wordt gegeven door Robin Visser. Het is een veelzijdige groepsles waar zowel spierversterkende- als conditie oefeningen aan bod komen. Elke les zal anders zijn, er wordt gebruik gemaakt van alle fitness attributen die bij de andere lessen worden gebruikt zoals hierboven besproken. Vindt u het leuk om elk week een andere soort les te volgen? Dan is dit wellicht de les voor u.

Deze les is zowel voor de volwassenen als voor de jeugd, u kunt de tijden vinden op ons rooster.

YOGA kan je in het Nederlands vertalen als "verbinden". Yoga bestaat niet alleen uit een aantal fysieke houdingen en oefeningen om je lichaam sterker en gezonder te maken maar dit is slechts één van de onderdelen van Yoga. De ademhaling is naast de houdingen ook mega belangrijk. Yoga heeft als doel het verbinden van lichaam en geest door middel van ademhaling. De voordelen van Yoga zijn zowel fysiek als mentaal. Er zijn talloze voordelen en iedereen zal hier zijn eigen invulling aan geven. Aantal voordelen van Yoga zijn, meer flexibiliteit, kracht en balans, meer energie, positief effect op rug- en nekklachten, slapeloosheid en stress.

Deze les wordt gegeven door Adriana Bruin-Blokker, zij volgt zelf al jaren Yoga en heeft sinds kort een opleiding gevolgd voor docente Yoga.

STEPS is een les waarbij gebruik wordt gemaakt van een step. De ultieme vorm van cardio training. De hele les blijf je bewegen, deze workout is voornamelijk bedoeld voor uithoudingsvermogen en shapen van de bovenbenen en billen.

Er wordt een toegankelijke choreografie op de step aangeleerd zodat iedereen de les goed kan volgen.

Deze les wordt gegeven door Sonja Ridder, zij heeft ervaring in het geven van steps lessen.